Drenthe op gedeelde 1e plaats Kwaliteitsmonitor Fietsregio 2022

 

Bij de sterrenverdeling van de Kwaliteitsmonitor fietsregio 2022 is de provincie Drenthe op een gedeelde 1e plaats geëindigd. De fietsmogelijkheden in Drenthe en de rest van Nederland zijn groot, maar de kwaliteit van het recreatieve aanbod verschilt wel per provincie. Via de Kwaliteitsmonitor brengt Stichting Landelijk Fietsplatform deze verschillen elke twee jaar in kaart en worden de provincies beloond met een aantal sterren.

 

Foto: Christa Kollen-Boersen (Provincie Drenthe), Albert Broekman (Recreatieschap Drenthe) en Eric Nijland (Directeur Stichting Landelijk Fietsplatform)

Foto Kwaliteitsmonitor Fietsregio 2022

Toelichting systeem sterrenverdeling
De Kwaliteitsmonitor Fietsregio heeft dit jaar een bredere scope. Er is meer aandacht voor de infrastructuur en ontsluiting van het routeaanbod en voor keuzes die zijn gemaakt om veilig en aantrekkelijk te kunnen fietsen. Ook het waardeoordeel van de fietser weegt zwaarder mee. Hiervoor konden we putten uit het recente ANWB-publieksonderzoek recreatief fietsen (waarbij Drenthe als hoogst genoteerde een 8,5 scoort op recreatief fietsen). Data van de Fietsersbond gaf input over de kwaliteit van de infrastructuur.

De gewijzigde opzet maakt dat het sterrenlandschap opnieuw is ingericht en dat het groeien naar 5 sterren weer een nieuwe uitdaging vormt. Op onderdelen zijn wel 5 sterren behaald, met name qua organisatie en beleid. Dat is ook wat Stichting Landelijk Fietsplatform met de monitor wil bereiken: provincies inzicht geven in wat goed gaat én wat beter kan.

Uitdaging/rol voor Recreatieschap richting Kwaliteitsmonitor Fietsregio 2024
Recreatieschap Drenthe is ontzettend trots met 'onze' behaalde 4½ ster en ziet ook een mooie uitdaging voor 2024: weer een 5 sterren fietsprovincie zijn. Het Recreatieschap zal zich de komende twee jaar nog meer gaan richten op de kwaliteit van de ontsluiting van het Drentse fietsaanbod.

Resultaat Kwaliteitsmonitor Fietsregio 2022 1

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.