Nieuwe fietsroute ‘Toer langs de boer’


Met een
.be" target="_blank" rel="noopener">filmpje op social media openden wethouders Steven Stegen (gemeente Coevorden) en Robert Kleine (gemeente Emmen - tevens voorzitter Recreatieschap Drenthe) op vrijdag 24 juli 2020 een nieuwe fietsroute van De Hondsrug UNESCO Global Geopark: ‘Toer langs de boer’. De fietsroute ‘Toer langs de boer’ neemt je mee naar vroeger én naar nu. Langs sporen van prehistorische landbouw, oude en nieuwe boerderijen, door het esdorpenlandschap, langs beekdalen, heidevelden en ruilverkavelingsgebieden. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen bij twee boerenbedrijven in Noord-Sleen. De route start bij de expeditiepoort Boeren op de Hondsrug in De Nabershof in Emmen.

 Toerlangsdeboer1


De route

De fietsroute (41 km in de omgeving Emmen - Coevorden) neemt de fietser mee naar bijzondere locaties zoals het Kerkje van Van Gogh, hunebed de Papeloze Kerk, het meertje de Kibbelkoele, Molen Albertdina en niet te vergeten de schitterende expositie Boeren op de Hondsrug in Museumboerderij De Nabershof in Emmen.

Kijkje bij de boer
De boerenbedrijven Hilhorst en Weitkamp in Noord-Sleen aan de Hullen 8 en 9 kunnen worden bezocht. Wanneer de beachvlag WELKOM buiten staat, is de boer telefonisch bereikbaar (nummer staat op het bord bij de locatie) om een rondleiding in het bedrijf te geven.

Routebeschrijving
De folder met routebeschrijving is op te halen bij de Tourist Info kantoren (TIP’s) in de omgeving. Klik hier om een pdf van deze folder te downloaden.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.