Nieuwe wandelroutes geopend in Westenesch

 

Donderdag 10 juni opende Robert Kleine, wethouder voor de Gemeente Emmen en voorzitter van Recreatieschap Drenthe, twee nieuwe wandelroutes in Westenesch bij Emmen.

De routes Het Blauwe Goud (4 km) en de route Langs de Essen van Westenesch (6 km) laten de wandelaar al het fraais zien dat het schilderachtige plaatsje en de omgeving te bieden hebben. Met de routes willen Riekus Ensing en Harrie van Tongeren van Dorpsbelangen Westenesch hun woonplaats nog beter op de kaart zetten.

Dorpsbelangen Westenesch heeft de wandelroutes gerealiseerd met medewerking van de gemeente Emmen en WMD Drinkwater. Via de regelein ‘Idee Voor Mijn Buurt’ van de gemeente kreeg Dorpsbelangen het geld voor de routes. Daarnaast is samengewerkt met Tourist Info Emmen, het Drentse Landschap en Recreatieschap Drenthe.

De route Het Blauwe Goud start in het centrum van Emmen (Martkplein) en is bewegwijzerd aan de hand van blauwe pijlen. De route Langs de Essen van Westenesch start in Westenesch (Kromme Elleboog) en is bewegwijzerd aan de hand van rode pijlen. De routes zijn te vinden in de Drenthe Routes-app.

Lees meer

20210610 151653 verkleind 20210610 151657 verkleind 20210610 154152 verkleind

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.