Persbericht: ‘Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld’ van start

Recreatieschap Drenthe is in opdracht van de gemeente Noordenveld gestart met het project ‘Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase 1’. In dit project leggen we een wandelnetwerk met genummerde knooppuntpalen aan dat zoveel mogelijk over (onverharde) wandelpaden en rustige wegen gaat. Het netwerk maakt het voor de wandelaar mogelijk om zelf routes op maat te maken. Fase 1 bestaat uit routes in en bij Veenhuizen, Norg, omliggende dorpen en buitengebied. 

Jeroen Westendorp, wethouder recreatie en toerisme: ‘De aanleg van het wandelknooppuntennetwerk is een enorme aanwinst voor onze gemeente. Noordenveld is heel aantrekkelijk om wandelend te ontdekken. Het netwerk geeft een impuls aan het toerisme, maar is ook voor onze inwoners een pluspunt. Het netwerk vergroot de wandelmogelijkheden in de eigen woonomgeving en nodigt uit tot gezond bewegen.’

Knooppuntpaal verkleind

Uitstippelen netwerk
De eerste contouren van het netwerk zijn inmiddels uitgestippeld op de kaart samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Drentse Landschap. Bestaande wandelroutes krijgen hierin zoveel mogelijk een plek. Nu is het de beurt aan lokale werkgroepen om mee te denken over de tracés. Leden van deze werkgroepen hebben kennis van het gebied en weten de mooie paden aan te wijzen. Ook wordt aan grondeigenaren toestemming gevraagd voor het uitzetten van het netwerk. Na het vaststellen van een definitief netwerk worden de knooppuntpalen geplaatst in het veld. Vervolgens wordt een wandelkaart gemaakt en kan er gewandeld worden.

Na oplevering van het netwerk fase 1 (naar verwachting in 2022) start fase 2 wanneer ook voor deze tweede fase de financiering helemaal rond is. In deze fase komen routes in en bij Roden, Peize, omliggende dorpen en buitengebied (inclusief De Onlanden).

Financiering en wandelnetwerk Drenthe
De aanleg van het wandelnetwerk is een initiatief van de gemeente Noordenveld. Het netwerk wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe, gemeente Noordenveld en het Recreatieschap Drenthe.

Het wandelnetwerk Noordenveld maakt onderdeel uit van het wandelknooppuntennetwerk Drenthe dat het Recreatieschap aanlegt. In de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden, Coevorden, Westerveld, Borger-Odoorn en Emmen liggen al netwerken of zijn deze in ontwikkeling. De netwerken worden aangesloten op de wandelnetwerken in de aangrenzende provincies.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.