Toerisme in Drenthe 2019

In 2019 deed Drenthe het goed op toeristisch vlak. Dit wordt onderstreept door de uitkomsten van de nieuwe uitgave van de Monitor Toerisme Drenthe van onderzoeks- en adviesbureau Ecorys. Het bezoekvolume en de daaraan gerelateerde bestedingen en werkgelegenheid binnen de sector zijn voor de vierde maal op rij gestegen. Drenthe ontving weer meer toeristen en recreanten uit zowel binnen- als buitenland.

Door de sterke economie zijn toeristen en recreanten in staat steeds luxere en duurdere uitjes te ondernemen. Het toeristische bedrijfsleven in Drenthe heeft zich hierop aangepast en de bestedingen zijn sterk toegenomen. Ten opzichte van 2017 stegen de totale bestedingen met 5,6%. De sector draagt hierdoor substantieel bij aan de provinciale economie.

685a1106 marketing drenthe dag 4

Vrijwel alle Drentse gemeenten hebben een toename geboekt in de toeristische omzet. Deze toename is zowel zichtbaar in de dagtochtenmarkt als in de vakantiemarkt.

Bekijk de Monitor Toerisme Drenthe

Bekijk de Monitor Toerisme Drenthe per gemeente

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.