Wandelboek ‘Hondsrugpad’ verschenen

In april is het boek ‘Hondsrugpad’ van routeontwerper en wandelboekenschrijver Fokko Bosker uitgekomen. Het boek is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Recreatie en Toerisme van Recreatieschap Drenthe en steun van Provincie Drenthe.

Het boek gidst je over de in 2021 gemarkeerde route Hondsrugpad. De route bestaat uit 9 etappes en bevat zeven rondwandelingen en verbindingsroutes vanaf Assen en Coevorden. De route volgt onder andere middeleeuwse karrensporen en prehistorische veenpaden. Je loopt door uiteenlopende natuurgebieden, van uitgestrekte bossen en heidevelden tot zandverstuivingen en akkers.

Fokko Bosker leidt je als gids door het landschap en belicht hierbij de aardrijkskundige geschiedenis. Deze verbindt hij met de rijke cultuurhistorische en natuurbeleving.

 

Hondsrugpad

 

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.