Taken van Recreatieschap Drenthe

Onze taken vervullen wij zonder eigen belang. De financiële middelen die wij van de Drentse gemeenten en Ooststellingwerf ontvangen investeren wij in de vrijetijdssector van de betreffende gemeenten. We zijn een onmisbare, verbindende schakel tussen de gemeenten en andere stakeholders binnen de recreatief-toeristische sector. Ook zorgen we met onze Drenthe-brede visie voor afstemming van beleid tussen de diverse gemeenten. En we behartigen de belangen van de Drentse gemeenten en Ooststellingwerf. Hiervoor hebben onze directeur en beleidsmedewerkers zitting in diverse overlegplatforms.

Wat wij doen

Recreatie Expert Team 1200 px

Projecten

Op verzoek van de gemeenten initiëren, stimuleren en/of administreren we projecten die tot doel hebben om de recreatieve sector in Drenthe te versterken. Tevens kunnen we door de inzet van ons stimuleringsfonds een financiële en actieve rol spelen. 

Bekijk onze projecten

Kennis(bank)

Het Recreatieschap verzamelt voor u rapporten waarin u cijfers, doelgroepen, trends en ontwikkelingen kunt terugvinden over leisure en de vrijetijdssector in Drenthe. Ook wordt in opdracht van ons tweejaarlijks het Ecorys-rapport opgesteld met hierin de cijfers en beschrijving van de economische impact van toerisme voor Drenthe. Deze rapporten worden verzameld in onze kennisbank.

Ook treedt Recreatieschap Drenthe met haar kennis adviserend op richting de gemeenten. Naast algemene adviezen bijvoorbeeld over toeristenbelasting en camperbeleid, denken wij mee richting individuele gemeenten, natuurbeschermingsorganisatie en ondernemersgroepen.

Naar de kennisbank

P7110104

Routebureau Drenthe

Het Recreatieschap is hét Routebureau van Drenthe. Wij zijn dé expert op het gebied van het ontwikkelen, bewegwijzeren en onderhouden van recreatieve routes. Wij zijn eigenaar van de fiets- en wandelknooppunten, vele themaroutes, hippische en mtb-routes. Voor de recreant ontwikkelen we informatiemateriaal: zoals kaarten, folders en e-books (vaarrecreatie). Ook verzorgen wij de informatie op de toeristische website drenthe.nl.

Lees meer over het Routebureau

Toeristische informatievoorziening

Recreatieschap Drenthe houdt zich, op verzoek van de gemeenten, vanaf 2016 met een aantal overkoepelende taken bezig op het gebied van de toeristische informatievoorziening. Wij ontsluiten onder andere digitale informatie voor recreanten en toeristen. Samen met Marketing Drenthe beheren wij de toeristische database van Drenthe en Ooststellingwerf en houden wij de toeristische basisinformatie actueel. Ook ontwikkelen wij toeristisch foldermateriaal zoals bijvoorbeeld de Drenthe gids.

Naar informatievoorziening

aanwezigen in zaal

Bijeenkomsten

Recreatieschap Drenthe brengt de verschillende stakeholders op recreatief-toeristisch gebied met elkaar in contact. Dit doen wij onder andere door het organiseren van bijeenkomsten zoals de Recreatiesociëteit en het Recreatiecongres. Het doel is met elkaar in gesprek te komen, elkaar te informeren en te inspireren en de samenwerking met elkaar te zoeken.

Lees meer over de bijeenkomstenDeze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.