Alle projecten

Hünenweg

Het Hondsrugpad en de Hünenweg zijn twee (lange afstand) wandelroutes die in Emmen samenkomen en bij het Rathaus van Osnabrück en het stadhuis van Groningen eindigen dan wel beginnen.

 Bordje Hunenweg

Deze routes worden verder ontwikkeld als gezamenlijke grensoverschrijdende Hünenweg, om zo een fysieke verbinding tot stand te brengen tussen beide Geoparken (het Nederlandse Geopark de Hondsrug en het Duitse Geopark Terra Vita). In overeenstemming daarmee wordt de Hünenweg tussen beide Geoparken verbeterd, bewegwijzerd en geschikt gemaakt voor publiciteit (marketing) over een afstand van meer dan 200 km. Het doel is om van de Hünenweg een van de beste grensoverschrijdende wandelroutes van Europa te maken.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de bewegwijzering. Langs een groot deel van de route zijn de routebordjes al in het veld te vinden. Daarnaast wordt een website ontwikkeld, zullen informatiepanelen worden geplaatst en zal een wandelgids worden uitgebracht. Op 24 september 2021 zal de Hünenweg officieel worden geopend.

Participanten: Landkreis Osnabrück, Geopark De Hondsrug, Geopark Terra Vita, Hasetal Touristik, International Naturpark Moor

Looptijd: 2018 tot en met juni 2022

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.