Alle projecten

Hünenweg

Het Hondsrugpad en de Hünenweg zijn twee wandelroutes die in Emmen samenkomen en bij het Rathaus van Osnabrück en het stadhuis van Groningen eindigen dan wel beginnen.

 Bordje Hunenweg

Deze routes worden verder ontwikkeld als gezamenlijke grensoverschrijdende Hünenweg, om zo een fysieke verbinding tot stand te brengen tussen beide Geoparken. In overeenstemming daarmee wordt de Hünenweg tussen beide Geoparken verbeterd, bewegwijzerd en geschikt gemaakt voor publiciteit (marketing) over een afstand van meer dan 200 km. De partners zien een route van hoge kwaliteit voor zich, voorzien van het kwaliteitskenmerk. 'Leading Quality Trail - Best of Europe'. In Nederland zou het de eerste keer zijn dat dit kwaliteitskeurmerk wordt toegekend. Het doel is om van de Hünenweg een van de beste grensoverschrijdende wandelroutes van Europa te maken.

Participanten: Landkreis Osnabrück, Geopark De Hondsrug, Geopark Terra Vita, Hasetal Touristik, International Naturpark Moor

Looptijd: 2018 tot en met juni 2022

 

 

Projectupdates

Hünenweg
12-06-2020

Hünenweg

Wat is de status van de Hünenweg?

Lees verder
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.