Alle projecten

Afgerond - Leisure Valley

(Big)data wordt steeds belangrijker voor zowel overheden als voor ondernemers. Veel organisaties en ondernemers hebben data maar houden deze dicht bij zichzelf. De versnippering is groot. Leisure Valley, een initiatief van Rabobank, het Recreatieschap, provincie Drenthe en Marketing Drenthe, wil een rol spelen in het verzamelen van data. En vervolgens deze data bundelen en verrijken en daarna in direct toepasbare informatie teruggeven aan Drenthe. Deze verrijkte data is interessant voor ondernemers om hun onderneming te versterken, voor overheden om meer sturing op het juiste recreatief-toeristisch beleid te krijgen en voor het onderwijs om hun onderwijsmethodes beter op de praktijk te laten aansluiten. Leisure Valley is niet een instituut, maar een netwerk waarbinnen overheden, onderwijs en ondernemers hun data aanleveren en verrijkt terugkrijgen.

 

Data ontwikkelingen en actualiteiten
19-08-2019

Data ontwikkelingen en actualiteiten

Landelijk is de Nationale Data Alliantie gevormd. In deze landelijke alliantie is benadrukt dat de huidige landelijke cijfers te wensen overlaten bij een doorvertaling op provinciaal of regionaal niveau.

Lees verder
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.