Alle projecten

Afgerond - Toeristische informatie op panelen fietsknooppunten

In 2020 heeft Recreatieschap Drenthe het Drentse fietsknooppuntennetwerk verbeterd. Er zijn 90 knooppunten bijgekomen en veel tracés aangepast. Het netwerk sluit nu beter aan op de dorpen en steden in Drenthe om vanuit het fietstoerisme meer economische spin-off te generen.

 onderbord

 
De volgende stap is het fietsnetwerk te verrijken met gebiedsinformatie. In 2021 bevestigt Recreatieschap Drenthe 120 unieke onderpanelen aan fietspanelen bij knooppunten verspreid over heel Drenthe.


Op de panelen staat in beeld en in tekst informatie over de lokale cultuur en historie in de omgeving van de desbetreffende knooppunten. Een beknopte versie van de tekst wordt in het Duits en Engels aangeboden. De informatie in de teksten en de afbeeldingen zijn verzameld met hulp van de 12 Drentse gemeenten en inwoners met gebiedskennis. De borden zullen in de loop van het voorjaar worden opgehangen.

Participant(en): provincie Drenthe, Drentse gemeenten en Tourist Info kantoren
Looptijd: 2021

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.