Alle projecten

Bankjes in Drenthe

Drenthe staat bekend als wandel- en fietsprovincie. Jaarlijks genieten grote aantallen recreanten en toeristen van het mooie Drentse landschap. Het mooie landschap en de prachtige fiets- en wandelpaden zijn vaak gehoorde redenen waarom toeristen zo graag naar Drenthe komen. Ook de eigen inwoners maken veelvuldig gebruik van de toeristische infrastructuur.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de wandelaar en de fietser de gelegenheid krijgt om af en toe de wandeling of fietstocht te onderbreken om te kunnen genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Dit kan natuurlijk op een van de vele horecalocaties, maar ook op bankjes die zich langs fiets- en wandelpaden bevinden. Deze bankjes zijn belangrijk voor Drenthe.

Samen met de Provincie wil het Recreatieschap Drenthe het aantal bankjes in Drenthe uitbreiden. De provincie Drenthe heeft hiervoor een subsidie verleend van maar liefst € 75.000.

Het doel is om in 2020 minimaal 70 duurzame bankjes te plaatsen . Verder streven we ernaar om de bankjes te voorzien van een Drents ‘gevoel’. Dit kan bijvoorbeeld een afdruk zijn van de Drentse Vlag of een uitsnede van de provincie.

Het Recreatieschap Drenthe zal bij gemeenten en grootgrondbezitters informeren naar gewenste locaties voor de bankjes.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.