Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bankjes in Drenthe

In 2020 worden minimaal 70 nieuwe bankjes geplaatst langs wandel- en fietspaden in Drenthe.

Drenthe staat bekend als wandel- en fietsprovincie. Jaarlijks genieten grote aantallen recreanten en toeristen van het mooie Drentse landschap. Het mooie landschap en de prachtige fiets- en wandelpaden zijn vaak gehoorde redenen waarom toeristen zo graag naar Drenthe komen. Ook de eigen inwoners maken veelvuldig gebruik van de toeristische infrastructuur.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de wandelaar en de fietser de gelegenheid krijgt om af en toe de wandeling of fietstocht te onderbreken om te kunnen genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Dit kan natuurlijk op een van de vele horecalocaties, maar ook op bankjes die zich langs fiets- en wandelpaden bevinden. Deze bankjes zijn belangrijk voor Drenthe.

Samen met de Provincie wil het Recreatieschap Drenthe het aantal bankjes in Drenthe uitbreiden. De provincie Drenthe heeft hiervoor een subsidie verleend van maar liefst € 75.000.

Het doel is om in 2020 minimaal 70 duurzame bankjes te plaatsen . Verder streven we ernaar om de bankjes te voorzien van een Drents ‘gevoel’. Dit kan bijvoorbeeld een afdruk zijn van de Drentse Vlag of een uitsnede van de provincie.

Het Recreatieschap Drenthe zal bij gemeenten en grootgrondbezitters informeren naar gewenste locaties voor de bankjes.

Gezin aan een picknicktafel
Ga naar de inhoud