Alle projecten

Koppelkansen N34

Drenthe is een toeristische bestemming die zich positioneert als de ‘Oerprovincie’ van Nederland met de kernwaarden robuust, oorspronkelijk en ongedwongen. Een unieke Drentse bestemming is de Hondsrug, een zandrug ontstaan tijdens de laatste ijstijd die zich uitstrekt van Emmen tot de stad Groningen. Het is een gebied rijk aan natuur, cultuur en historie waar de geschiedenis van de aarde kan worden beleefd. Daarom heeft de Hondsrug als enige in Nederland het predicaat UNESCO Global Geopark gekregen.

Midden in het gebied ligt de N34, ook wel de Hunebed Highway genoemd. Dit is een provinciale weg in beheer van de provincies Drenthe en Overijssel. Naast hunebedden is er veel te beleven in het gebied, maar is dit niet altijd bekend bij de gebruikers van de weg.

In het project 'Koppelkansen N34' worden de kansen in kaart gebracht om toeristisch-recreatieve plannen van partijen op de Hondsrug in samenhang uit te voeren met infrastructurele aanpassingen aan de N34.
 

cultuur hunebed loon1 klein

Verkenning koppelkansen
Aan de N34 vinden infrastructurele aanpassingen plaats om de verkeersveiligheid en doorstroming op de weg te verbeteren. Ook worden langs de weg vervoersknooppunten ontwikkeld (ook wel HUB’s).

Deze ontwikkelingen bieden kansen om op en langs de N34 meer beleving te creëren voor bezoekers, door fysieke aspecten die de Hondsrug kenmerken aan te brengen en aantrekkelijke transferia te realiseren. Hiermee kunnen bezoekers worden verleid om de auto te verruilen voor meer duurzame vervoersmiddelen en het gebied te verkennen. Het Recreatieschap verkent met de samenwerkende toeristische partijen de kansen om de verschillende projecten in onderlinge samenhang uit te voeren.

De uitkomsten van de verkenning worden medio 2022 opgeleverd.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.