Alle projecten

Open Monumentenborden

Recreatieschap Drenthe staat voor het behoud van onze landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Dat is de reden dat wij positief gereageerd hebben op een verzoek van de ANWB omtrent de bruine gegraveerde informatieborden bij monumenten en langs toeristische routes, waarbij informatie verstrekt wordt aan bezoekers en eigen inwoners over de geschiedenis en overige wetenswaardigheden.

Naarmate de tijd verstreken is vertonen de informatieborden slijtage, zijn de teksten onleesbaar geworden en is de informatiebehoefte van de bezoeker veranderd. We hebben vastgesteld dat de borden van het eerste uur inmiddels hun houdbaarheidsdatum ver overschreden hebben.

Samen met de ANWB, BOKD en de stichting Drents Monument willen we alle Open Monumentenborden waar zowel het ANWB-logo en het Recreatieschap logo op staan gaan vervangen evenals de TIL-borden die het ‘verhaal van een dorp’ vertellen.

Het opstarten van het project hopen we nog dit jaar te kunnen doen zodat we voor het zomerseizoen 2020 alles hebben vervangen.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.