Alle projecten

Afgerond - Update fietsknooppunten netwerk

Het Drentse fietsknooppuntennetwerk is verbeterd. Er zijn 90 knooppunten bijgekomen en vele tracés aangepast. Het fietsnetwerk is nu uitgebreid naar 2.550 kilometer en telt 650 knooppunten. Er is bekeken of het netwerk nog steeds langs de mooiste en meest interessante plekken in Drenthe loopt. Daarnaast sluit het netwerk nu beter aan op de dorpen en steden in Drenthe om vanuit het fietstoerisme meer economische spin-off generen.

Aanleiding

Ruim 15 jaar geleden hebben wij het fietsknooppuntennetwerk in Drenthe geïntroduceerd. Dit netwerk brengt onze recreanten en toeristen in contact met het mooie landschap en de natuur van Drenthe. Anno nu is het netwerk aan een opfrisbeurt toe. We hebben inwoners, recreanten en de gemeenten gevraagd om tips waar we het netwerk kunnen verbeteren, aanpassen en omleggen. Op deze vraag hebben we veel reacties ontvangen. Ook zal op ons initiatief het vernieuwde netwerk komen te lopen door dorpen en steden. Dit zal meer economische spin-off voor vooral de horeca genereren.

Tracebord 67 op Zuiderkanaalweg

Projectinformatie

Participant(en): provincie Drenthe en Drentse gemeenten
Looptijd: t/m Pasen 2020

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.