Alle projecten

Verkenning kansen Drenthepad

Het Drenthepad is het oudste streekpad van Nederland. Het pad is circa 329 kilometer, heeft 18 etappes met een dagroute en is het langste streekpad van ons land. Het is het eerste LAW-pad dat na de Tweede Wereldoorlog is uitgezet.

Het pad leidt de wandelaar door het kenmerkende Drentse landschap en de natuur. Langs gebieden met prachtige boerderijen, hunebedden, veengebieden en zandverstuivingen te bewonderen. De routes bieden de wandelaar kennis te maken met de veelzijdigheid van Drenthe en te genieten van rust en ruimte.

drenthe family shoot cuno sjoerd 268 klein

Drenthepad relatief onbekend
Het Drenthepad is relatief onbekend (ook onder Drentse recreatieondernemers) en telt in verhouding tot andere LAW en Streekpaden relatief weinig wandelaars. Slechts 2% van alle LAW wandelingen in Nederland vindt in Drenthe.

Daarom heeft Recreatieschap Drenthe na een themabijeenkomst vanuit het Wandelplatform Drenthe (met de toeristisch regisseurs en Marketing Drenthe) besloten tot een verkenning van de kansen die Drenthepad biedt voor toerisme en recreatie.

Dit gezien de ‘wandelsport’ aan populariteit wint (mede door corona) én uitermate goed past binnen de positionering en beleving van de Oerprovincie Drenthe.

Vraagstelling
De centrale vraag in de verkenning is welke kansen er zijn om met meer/betere informatievoorziening, gerichte promotie, vergroten bekendheid van het pad bij ondernemers, productontwikkeling en eventuele andere activiteiten het Drenthepad in te zetten voor een duurzame ontwikkeling van toerisme en recreatie in Drenthe.  

Kaders voor de verkenning zijn de uitvoeringsagenda van het Wandelplatform Drenthe, de oer-positionering van Drenthe en de doelgroepen in het meerjarenplan van Marketing Drenthe. Ook moet Nivon zich in de voorgestelde plannen kunnen vinden. Tot slot gelden de principes van duurzaam toerisme/recreatie (economisch vitaal, ecologisch houdbaar en sociaal aanvaardbaar).

De verkenning wordt naar verwachting medio 2022 opgeleverd.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.