Resultaten

Wij werken dagelijks hard om een positieve bijdrage te leveren aan de groei van de vrijetijdseconomie in Drenthe en Ooststellingwerf. We zijn dan ook trots op de resultaten die wij samen met de gemeenten, recreatief-toeristische partners en ondernemers realiseren.

Positieve effecten op vrijetijdseconomie

In 2018 bleek uit het Ecorys-rapport dat toerisme binnen Drenthe in 2017 goed was voor een omzet van € 1,1 miljard. 1 op de 12 banen is inmiddels recreatief-toeristisch en het aantal banen binnen deze sector neemt nog steeds toe. Ook in 2018 zit de groei er goed in. De eerste paar maanden van het jaar steeg het aantal overnachtingen in Drenthe met maar liefst 13% (landelijk was dit gemiddeld 7,8%). Het aantal Nederlandse bezoekers nam toe, maar er is vooral groei te zien vanuit het buitenland. Er kwamen dit jaar bijna 25% meer buitenlanders dan in dezelfde periode vorig jaar, ook hier weer een percentage dat hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Drenthe is vooral populair bij onze Duitse oosterburen. De inzet op de Duitse markt samen met onze partners, werpt zijn vruchten af. Een voorbeeld van deze inzet op de Duitse markt was ons Netzwerk project: ondernemers voor ondernemers.

Resultaten

Hieronder ziet u in een oogopslag een aantal door Recreatieschap Drenthe gerealiseerde resultaten.

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.