Fietsroutes


Maak hieronder uw keuze uit een van onze thema fietsroutes, deze routes staan bewegwijzerd in het veld.

10 Dorpen (67,0 km)

Deze route start in Hoogeveen en loopt door 10 dorpen die rond Hoogeveen gelegen zijn. Net als Hoogeveen hebben de meeste van deze dorpen een veenkoloniale achtergrond wat nog duidelijk zichtbaar is in het rechthoekige landschap.

Bekijk route

Drents Friese Wold (46,0 km)

De Drents-Friese Wold route loopt door het één na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land: Nationaal Park Drents-Friese Wold. Maar er is onderweg meer te zien: zandverstuivingen, vennetjes, heide, moeras en het typische esdorpenlandschap.

Bekijk route

Drentsche Aa (39,0 km)

Deze route door het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa voert door het stroomdal van de Drentsche Aa; één van de meest gave, meanderende bekenstelsels van Nederland. In Drenthe heeft de beek de naam van het dorp waar hij langskomt.

Bekijk route

Dwingelderveld (46,0 km)

Deze 45 km lange fietsroute loopt vanuit Dwingeloo door het Nationaal Park Dwingelderveld: het grootste, natte heidegebied van West-Europa.

Bekijk route

Ellertsveld (53,0 km)

Waterpret, hunebedden en de spannende sage over de rovende reuzen Ellert en Brammert komen allemaal aan bod tijdens deze gevarieerde fietsroute. Dat maakt deze route interessant voor jong en oud.

Bekijk route

Emmelkamp (52,0 km)

Grensoverschrijdend fietsen vanuit Zuidoost Drenthe naar het Duitse Emlichheim. Het dorp Schoonebeek bekend geworden door de vondst van olie en de middeleeuwse vestingstad Coevorden liggen ook op de route.

Bekijk route

Flinten (41,5 km)

Flinten zijn zwerfstenen. Langs de route kom je deze veelvuldig tegen. De eerste boeren in Drenthe hebben van de grote stenen hunebedden gemaakt; de kleintjes zijn gebruikt voor de aanleg van paden en wegen.

Bekijk route

Havelterberg (55,0 km)

De Havelterbergroute is een afwisselende fietstocht door landelijk Drenthe. Je komt door karakteristieke dorpen zoals Havelte en Ruinerwold afgewisseld met stille natuurgebieden en het lieflijke culturele stadje Meppel.

Bekijk route

Heerlijkheid Ruinen (45,0 km)

De route loopt door de voormalige Heerlijkheid Ruinen. Onderweg fiets je door de boswachterij Ruinen met bos- en heidegebieden en oude esdorpen. Een route met veel statige, monumentale boerderijen.

Bekijk route

Historische TT (67,0 km)

Voel je voor één dag TT-held en beleef de oude TT race zoals de eerste rijders dat vele decennia geleden deden tijdens de Tour de TT. Op de fiets geniet je van al het moois dat Drenthe te bieden heeft en rijd je ook over de twee vroegere TT circuits.

Bekijk route

Hunze (48,0 km)

De Hunzevallei, grafheuvels, natuurgebieden, een boswachterij, een museumspoorlijn, kleine kerkjes en hunebedden: je krijgt het allemaal te zien tijdens de fietstocht op de provinciegrens van Groningen en Drenthe over de Semslinie.

Bekijk route

Klencke (52,0 km)

De Klencke is een landgoed en één van de zeven resterende Drentse havezaten. Het is eigendom van Natuurmonumenten en bestaat uit de in oorsprong 13-eeuwse havezate met gracht, een aantal boerderijen en het 450 hectare grote landgoed met o.a. cultuurgrond

Bekijk route

Lenten (42,0 km)

Fietsen vanuit Zuidlaren met zijn legendarische ‘Berend Botje’ en eeuwenoude brinken. Op De Hondsrug ontmoet je oude esdorpen en bossen. Vervolgens fiets je het drassige beekdal van de Hunze in.

Bekijk route

Meren en Maden (45,0 km)

De Meren en Madenroute leidt je langs het Paterswoldsemeer en Leekstermeer. Het gebied tussen de meren in wordt ‘De Onlanden’ genoemd. Het gebied is ingericht als natuurgebied en waterberging. Oude riviertjes en slenken zijn in ere hersteld.

Bekijk route

Paterswoldsemeer (39,0 km)

De Paterswoldsemeerroute laat je genieten van polderlandschap, meren, vogels, landgoederen, havezaten én van het levendige centrum van Groningen. De fietstocht start en eindigt in Drenthe met tussendoor een uitstapje naar de provincie Groningen.

Bekijk route

Roldertoren (49,0 km)

De Roldertoren fietsroute voert letterlijk langs grote hoogtes.. Zo leidt deze route langs het bekende Boomkroonpad waarbij je tot 22 meter boven de grond kunt genieten van een prachtige omgeving.

Bekijk route

Veenwolds (40,0 km)

Afwisselend fietsen door bossen, heide en velden. De Veenwoldsroute loopt over de provinciegrens van Drenthe en Friesland. Je fietst door de bossen van Appelscha, de velden van Oosterwolde en Fochteloo en langs het heidegebied van het Fochtelooërveen.

Bekijk route

Weldadig rondje (36,0 km)

Beleef en ervaar de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Deze fietstocht 'Weldadig Rondje' van 36 kilometer leidt u langs bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord.

Bekijk route

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.