Kinderroutes


Maak hieronder uw keuze uit een kinderwandelroute of -fietsroutes.

Kinderfietsroute De Brief (24,0 km)

Deze kinderfietsroute gaat terug in de tijd van de Tachtigjarige oorlog. Waldemar de wasbeer en acht kinderen gaan een geheime brief wegbrengen. Op zoek naar het plan van Willem Lodewijk fiets je door boevengebied waar Spaanse soldaten rondloeren. Wanneer je alle stukjes van de geheime brief gevonden hebt, weet je wat het slimme plannetje van Willem Lodewijk was.

Bekijk route

Kinderfietsroute De Verdwenen Eenhoorn (16,0 km)

Het sterrenbeeld de eenhoorn bestaat uit 8 sterren, waarvan er één per ongeluk op de aarde is gevallen. Jij gaat op zoek naar de overige 7 sterren. Je komt tijdens de fietstocht langs het Dwingelderveld, de schaapskooi en het Planetron, waar je op verschillende plaatsen zult stoppen om te zoeken naar de overgebleven sterren. Al met al wordt het dus een leuke en leerzame tocht.

Bekijk route

Kinderwandelroute Ipsewips (1,9 km)

De schone taak van de lieve heks Ipsewips is het kabouterbos schoon en netjes maken. Hiervoor bedenkt zij een toverdrank. Maar oh wee! Ze struikelt en valt van de hoge uitkijktoren. De toverdrank valt mee en verandert in een slaapdrank. Iedereen in het bos valt in slaap. Behalve de kabouterkinderen. En wandelend op het kabouterpad, kunnen zíj helpen een nieuwe toverdrank te maken.

Bekijk route

Kinderfietsroute De Zilveren Dolk (14,0 km)

Samen met Berend en zijn vriend raaf Ralf gaan de kinderen op zoek naar de Zilveren Dolk. Berend heeft namelijk de Zilveren Dolk verstopt voor de rovers, maar nu kan hij hem niet meer vinden. Gelukkig is er een schatkaart waar nog tips op staan. De routefolder met allerlei leuke opdrachten voor kinderen is te koop bij camping De Hondsrug of Camping Zwanemeer.

Bekijk route

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.