Digitale informatievoorziening

Recreatieschap Drenthe speelt een belangrijke rol bij het ontsluiten van digitale informatie voor recreanten en toeristen. Wij zijn namelijk eigenaar van de toeristische database van Drenthe en Ooststellingwerf. De gegevens in de database worden gedeeld met diverse partijen, die de gegevens vervolgens gebruiken voor hun toeristische website. De meest geraadpleegde Drentse toeristische website die gebruik maakt van onze database is: www.drenthe.nl. Dit is de toeristische website van Marketing Drenthe.

Inhoud

In de database houden wij samen met Marketing Drenthe een totaal overzicht van recreatief-toeristische locaties, evenementen en recreatieve routes in Drenthe bij. Een nieuwe ontwikkeling binnen de database is dat deze op termijn in 3 talen beschikbaar komt. Hier is al een start meegemaakt en het Duitse en Engelse aanbod groeit snel. Op deze wijze kunnen wij ook onze buitenlandse gasten van recreatief-toeristische informatie over Drenthe voorzien.

drenthewebsite

Routes

In de database treft u verder de (digitale) routes van ons Routebureau aan. Deze zijn als GPX te downloaden of als PDF op te vragen:

  • Wandelroutes (stads-, kinder- en routes in het buitengebied);
  • Fietsroutes (routes voor recreatieve fietsers, mountainbikers, tourfietsers, e-bikers en kinderen);
  • Ruiter- en menroutes;
  • Motorroute.

Naast onze eigen routes plaatsen we ook routes van derden in de database. Uiteraard alleen met toestemming van de eigenaar en als het onderhoud van de route gegarandeerd is.

Wilt u ook een vermelding op www.drenthe.nl? Bel dan naar Daniëlle Kamies contentbeheerder van Marketing Drenthe: 0592-792420. Of mail naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.