Voorafgaand aan het hoofdprogramma kan je van 11.00 tot 12.00 uur een workshop of inspiratiesessie bijwonen. Maak een keuze uit de volgende onderwerpen:

“Van kop tot kont Chef”

Nel Schellekens – Culinaire Proeftuin het Keunenhuis Winterswijk

“Met goed nadenken met welke producten je kookt, bepalen we de toekomst van ons voedsel”. Dit is de overtuiging van Nel Schellekens, chef-kok van het Keunenhuis in Winterswijk. Nel is een mens met een missie, die iedereen wil inspireren om tot doordachte keuzes te komen omtrent voeding. Ze kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. “Begin bij jezelf, dat is de basis van het verschil, het begin van anders”, is het credo van deze chef-kok. Laat je verrassen door een waterval van woorden en smaken.

Word jij de nieuwe gedeputeerde Vrijetijdseconomie & Sport?

Wiebe Brandsma

In maart 2023 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Gaat dat een politieke aardverschuiving opleveren? En blijft onze sector wel voldoende in beeld daarna? Jij strijdt in deze workshop voor de titel potentiële gedeputeerde VTE Drenthe 2023-2027. Lukt het jou de groep te overtuigen van datgene waar jij voor staat en gaat?

Festival van de toekomst

Hans Slender – Kenniscentrum Events Drenthe

Ook na de zware coronaperiode zet de festivalisering van de samenleving door. Het jezelf afsluiten van de dagelijkse sleur, gelijkgestemden ontmoeten en even helemaal in het nu leven, festivals bieden een tegengewicht aan de uitdagingen van alle dag. Sport, cultuur, reizen, horeca en zelfs zakelijke bijeenkomst ontkomen niet aan deze festivalisering. Maar bezoekers zijn kritisch en verwachten van organisatoren een relevant verhaal dat bijdraagt aan een positieve ontwikkeling in de samenleving. Tijdens deze workshop gaan we op verkenningstocht naar bouwstenen voor toekomstbestendige evenementen en festivals met een positieve impact op people, planet én profit.

Toerisme van morgen

Gijs Klompmaker en Yvonne Cornax - Marketing Drenthe

De wereld is volop in verandering en ook in toerisme zien we nieuwe ontwikkelingen. Het begrip vliegschaamte kwam vier jaar geleden in het woordenboek, contactloos betalen doe je nu ook op de rommelmarkt of de zomerfair en we zien steeds meer genderneutrale toiletten op openbare plekken. Hoe we omgaan met de wereld wordt steeds belangrijker, ook in Drenthe. Het C+B museum sluit deze winter haar deuren door de hoge energielasten, we zagen een serveerrobot verschijnen bij WILDLANDS, stikstof speelde een nieuw Pauperparadijs parten en Unesco erkende de waarde van o.a. Koloniën van Weldadigheid, Geopark de Hondsrug en de bloemencorso’s. Hoe kunnen we inspelen op alle ontwikkelingen die op ons afkomen? Gijs en Yvonne doken in verschillende trendrapporten, zochten naar bijzondere Drentse ondernemers en inspireren jou vandaag voor het toerisme van morgen.

Maak handel met wandel

Jan Schutrups – Schutrups Exloo

Wandelen wint de afgelopen jaren aan populariteit. Mensen zijn zich steeds bewuster van het belang van een actieve leefstijl en met de Fitbit om de pols worden we geactiveerd om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Wandelen werkt ook stress verlagend en zorgt er voor dat je vertraagt en onthaast. Iets waar we allemaal behoefte aan hebben in deze snel veranderende wereld. Ondernemer Jan Schutrups uit Exloo licht toe hoe wandelen kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en hoe je als ondernemer hier op kan inspelen.

Terug naar het programma

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.